Chèvre sallad + förslag till Farsdagsmeny

fredag 9 november 2018



 En vacker förrätt som barnen kan fixa på egen hand … gasolbrännaren kanske de behöver hjälp med beroende på ålder.

Till salladen:
isbergssallad/blandad grönsallad
chèvre/getost, en 2-3 cm tjock skiva per man 
granatäpplekärnor
björnbär
fikonbalsamico/vanlig balsamico
ekologisk olivolja/rapsolja
skärgårdslimpa

1. Fördela sallad på alla tallrikar.
2. Skär skivor av skärgårdslimpan och stek dem i smör eller rosta dem i brödrosten och bred på lite smör.
3. Skär getosten i skivor och placera dem på brödskivorna.
4. Bryn osten på ovansidan med hjälp av en gasolbrännare eller stek den snabbt i stekpannan eller i ugnen under grillen.
5. Garnera osten med granatäpplekärnor och strö björnbär över salladen.
6. Ringla balsamico och olivolja över. Lite flingsalt om du vill.


Nedan kommer jag med lite förslag på både enkla rätter som barnen/ungdomarna själva eventuellt kan tillaga, men också lite mer invecklade förslag där det kan behövas lite assistans.

Förrätter; som båda är relativt enkla att tillreda:



Huvudrätter; nr 3, 4 & 8 är inte svåra:

 





 
Potatistillbehör; nr 9 är mycket lätt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar