Gino - italiensk dessert (i repris)

fredag 31 augusti 2018



Vill du göra en läcker och lätt snabb dessert till helgen så ska du absolut testa italienarnas gino. Den kan göras med nästan vilka frukter och bär som helst. Hårda frukter som äpplen och päron blir dock inte så bra här på grund av den korta tiden i ugnen. Det enda besvärliga är att riva chokladen, men det lyckas bäst om den är kylskåpskall. Frukt och bär med ett vitchokladtäcke gratineras snabbt i het ugn och äts med vaniljglass. Låter det tillräckligt mumsigt för att testas? Hoppas det!

Den här gången använde jag följande ingredienser  för 4-6 personer:

1 ask jordgubbar
4 aprikoser
1 nektarin
2 gula kiwin
1 mango
björnbär, som jag satte till först efter ugnsbesöket

200 g riven vit choklad

 Dela frukten i mindre bitar. Fördela frukt och bär i en stor eldfast form eller i portionsformar. Strö över den rivna chokladen. Ställ in i ugnen: 275 grader övervärme. Gå ingenstans utan vakta ginon som en hök, för chokladen bränns otroligt snabbt. 2-4 minuter i ugnen räcker. Servera med vaniljglass.

Här finns ett annat förslag på en god kombination av frukt och bär till ginon.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar