Vår meny denna jul gick i det asiatiska kökets tecken: Thailand, Vietnam, Laos. Delvis för att vi skarpt gillar den typen av mat och också därför att vi har besökt dessa länder och bekantat oss närmare med deras fantastiska råvaror och hälsosamma mat. Alla gäster var med på noterna eftersom jag i god tid hade meddelat att de får avnjuta sina lådor och julskinkor någon annanstans.
Så här såg den asiatiska menyn ut:
1) Goí Cuôn - vietnamesiska sommarrullar med grönsaker och 3 dipsåser
2) Grön papayasallad med torkat kött
3) Tom Yam soppa med räkstjärtar
4) Nuoc cham morötter
5) Oua si khai - ångkokt citrongräs fyllt med kycklingfärs
6) Glaserad anka + ananaschilikoriandersalsa
7) Nigellas himmelska revbensspjäll
8) Jasminris
9) Gâteau de Varennes + ingefärs- och timjanrödvinspäron med vispgrädde ( desserten mer fransk än asiatisk)
Recepten på Nuoc cham morötterna finns redan på bloggen
Ingefärs- och timjanrödvinspäronen finns också här
De övriga recepten kommer i tur och ordning men för tillfället får ni nöja er med bilder på dukningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar