Picklade grönsaker
Ingredienser:
ca 200 g rädisor eller1 kålrabbi eller 1 medelstor gurka eller annan grönsak
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk senapsfrön
1 krm salt
valfritt: vitlök, pepparrot, ingefära, lagerblad, chili
Skölj och ansa grönsakerna noga. Skiva rädisorna(jag använde hela och halva) och lägg dem i en väl rengjord burk med lock. Jag använde mandolinen till kålrabbin och gurkan, men det går också bra med osthyveln. Först skalade jag kålrabbin, men gurkan lämnade jag oskalad för färgens skull. Hyvla rätt så tunna skivor av kålrabbin och gurkan. De mjuknar i lagen och går sedan bra att forma till blommor eller annat trevligt.
Koka upp ättika, socker, vatten, senapsfrön och salt. Häll den varma lagen över grönsakerna. Sätt på locket och låt svalna. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar