Chokladterrin & rabarberkompott

onsdag 6 juni 2018



 En festlig dessert som är busenkel att tillaga och aldrig misslyckas. Den kräver bara att få stå kallt i 12 timmar för att stelna ordentligt. Du behöver en kastrull, en kokplatta och ett kylskåp och så lite ingredienser. Jag gjorde den senaste helg när vi hade gäster och kombinationen lite syrlig rabarberkompott med ingefära och söt chokladterrin med en skopa riktigt god vaniljglass till var en uppskattad avslutning på middagen. Receptet på chokladterrinen är från Allt om Mat, men jag har minskat på honungsmängden.

Ingredienser för 4-6 personer:
150 g mörk choklad
75 g smör
0,75 dl flytande honung (jag tog 0,5 dl)
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
2 krm flingsalt

Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull. Tillsätt honung, grädde, ägg och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en liten avlång form klädd med plastfolie. Låt stå i kylen i ca 12 timmar (eller längre). Skär den i lämpliga skivor och servera gärna med rabarberkompott och vaniljglass. Terrinen är ganska mäktig, så det behövs inte mycket.



 Rabarberkompotten med ingefära och korianderfrön finns redan på bloggen


Kanske du har gott om rabarber i trädgården och inte ved vad du ska ta dig till med den? Här får du några tips:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar