Landebistros glutenfria favoritpizza

tisdag 16 januari 2018



Det blev två stycken olika fyllningar denna gång: på ena halvan av ugnsplåten päron, chèvre, rosmarin och pinjenötter och på den andra sardiner i tapenade, färska tomater, chèvre och rosmarin. Bottnen är gjord på kikärtsmjöl, vatten och torkade örter och går snabbt att blanda ihop. Den här satsen räcker till en knapp ugnsplåt.

Till bottnen:
3 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
1-2 tsk pizzakrydda/torkade örter
lite salt (beroende på fyllningen du använder)

Blanda mjöl, vatten, örtkrydda och salt till en deg. Låt den vila i åtminstone 10 minuter. Bred ut degen på bakplåtspapper på en ugnsplåt och grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Fyllning 1:
chèvre i skivor
päron i skivor
färsk rosmarin
pinjenötter
svartpeppar

Fyllning 2:
chèvre i skivor
färska tomater i skivor
sardiner i tapenade
färsk rosmarin
svartpeppar

Placera ut fyllningarna på den förgräddade bottnen och ringla eventuellt lite olivolja över. Grädda i ytterligare 10 minuter. Skär i bitar och mumsa i dig.











Här på bloggen finns ytterligare två inlägg om kikärtsmjölspizzor. Kolla dem om du vill ha förslag på olika fyllningar:

http://forreliini.blogspot.fi/2017/01/pizza-pa-kikartsmjolsbotten.html

http://forreliini.blogspot.fi/2017/08/lite-halsosammare-pizzor.html

Har du märkt att du kan följa Landebistro genom att gilla vår Facebook-sidan? Vi finns också på Instagram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar