Salviarucolapesto + 6 övriga pestorecept

söndag 7 juli 2019



I Landebistros kök är förbrukningen av örter enorm; i synnerhet på sommaren då jag odlar egna örter i stora lådor. Det känns bra att bara tassa ut barfota och plocka åt sig det man är sugen på just då. Jag använder färska örter när jag tillreder ugnsgrönsaker, steker svamp, fisk, fågel och kött, i alla soppor, såser och gratänger … de går att använda till otroligt mycket och dessutom är de ju perfekta att smycka ut maten med. Den här knapriga, lite grova peston får smaklökarna att sjunga lovsånger och den lämpar sig till fisk, fågel, kött och grönsaker.




Ingredienser:

1 kruka salvia
ungefär lika mycket rucola (det är inte så noga)
50 g pinjefrön
ca 70 g parmesan eller pecorino
ca 3/4 dl olivolja av bra kvalitet
en skvätt citronsaft
lite salt

Hacka salvian och rucolan grovt. Rosta pinjefröna i en torr och ganska het stekpanna. Hyvla osten till flarn. Vänd försiktigt samman alla ingredienserna. Tillsätt oljan, citronsaften och saltet. Låt stå en timme före serveringen så smakerna har tid att utvecklas.






Jag serverade peston till grillade kålklyftor, mexikansk pulled beef och tomatsallad. Receptet på köttet dyker upp inom en vecka.



Övriga goda pestorecept:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar