Snabbt som attan blandar du ihop den här förföriskt goda dillpeston. Den är oslagbar till nypotatisen och den rökta fisken. Den kan med fördel blandas ner i en skaldjurspasta eller användas som salladsdressing. Receptet kommer från tidningen "Yhteishyvä".
Ingredienser till ca 3 dl färdig pesto:
1 knippe dill (ca 60g)
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
1 dl skalad mandel (jag använde flagad mandel)
2 dl raps- eller olivolja (jag tog lite mer)
salt och svartpeppar
Hacka dillen. Skala och hacka vitlöken. Riv osten.
Kör mandeln till mos i blender eller med mixerstav. Sätt till dillen, vitlöken och osten. Mixa en kort stund. Sätt till oljan och låt blendern gå tills allt är jämnt blandat.
Smaksätt med salt och peppar.
GLAD MIDSOMMAR!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar