En vansinnigt god marmelad eller curd att bre på en skiva rostat bröd. Oslagbart! Jag kan också tänka mig att använda den som fyllning i en tårta. Det är smöret som blandas ner mot slutet som ger den fantastiska smaken. Receptet kommer från TV-programmet "Sommar med Ernst", alltså är det Ernst Kirchsteiger som är upphovsmannen. På bilden dubbel sats, men receptet ger bara 2 burkar.
Till 2 medelstora burkar behöver du:
500 g rabarber
1 dl valnötter
några kvistar timjan
500 g syltsocker
100 g smör
Skär rabarbern tunt, lägg ner den i en kastrull tillsammans med valnötter, som du krossar med händerna, timjan och syltsocker. Koka marmeladen tät i ca 15-20 minuter och blanda sedan ner smöret och rör om tills det smälter. Häll i steriliserade burkar och förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar