Ananasen blir lite lyxigare när den snabbgrillas och lite krossad svartpeppar strös över. En mascarponemousse rör du snabbt ihop av mascarpone, lite grädde och florsocker eller honung/lönnsirap. Receptet är ur K-butikens lilla häfte. Mina ändringar inom parentes.
4 portioner:
1 färsk ananas
4 (8) stötta svartpepparkorn
Mascarponemousse:
1/2 vaniljstång (vaniljextrakt)
1 dl grädde (osmaksatt yoghurt)
250 g mascarponeost
1 dl florsocker (1/2 dl florsocker + lönnsirap)
1/4 kruka citronmeliss (mynta)
1. Rosta pepparkornen snabbt i het och torr panna. Stöt dem fint i en mortel.
2. Dela den halva vaniljstången på längden. Skrapa ur vaniljfröna.
3 Vispa grädden löst.
4. Lägg mascarpone, florsocker och vaniljfrön i en skål och blanda om ordentligt. Tunna ut mascarponemassan med vispgrädden. Ställ moussen kallt för att få smak.
5. Dela den oskalade ananasen i fyra delar på längden och skär bort den hårda stocken i mitten.
6. Grilla på maximieffekt 2-3 minuter per sida eller tills ananasklyftorna har fått fin färg på ytan.
7. Lägg upp ananasklyftorna på ett serveringsfat. Strö över malen peppar och hela blad av citronmeliss. Servera med mascarponemoussen. Garnera gärna med några söta körsbär för de matchar mascarponemoussen perfekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar