Kål i alla former visar sina bästa sidor när de läggs på grillen. Här har jag skurit ett blomkålshuvud i tjocka skivor, blancherat skivorna och sedan grillat dem i några minuter. Tillsammans med en yoghurt-tahinisås med syra från citron och sumak blir det en hälsosam och läcker sidorätt/lunch.
1 blomkålshuvud i tjocka skivor
1-1,5 dl yoghurt
1-2 tsk tahini
1/4 citron, rivet skal och saft
1 tsk sumak
salt
svartpeppar
1-2 msk olivolja
1 msk sesamfrön
mynta
Skär blomkålen i tjocka skivor så att buketterna hänger ihop. Blanchera dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Vispa ihop yoghurten med tahini, citronskal, -saft och sumak och smaka av med salt och peppar. Pensla blomkålens snittytor med olja och grilla dem 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat. Bred över dressingen och strö över myntablad, sesamfrön och ätbara blommor om du har sådan tur att de växer i knutarna.
1 blomkålshuvud i tjocka skivor
1-1,5 dl yoghurt
1-2 tsk tahini
1/4 citron, rivet skal och saft
1 tsk sumak
salt
svartpeppar
1-2 msk olivolja
1 msk sesamfrön
mynta
Skär blomkålen i tjocka skivor så att buketterna hänger ihop. Blanchera dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Vispa ihop yoghurten med tahini, citronskal, -saft och sumak och smaka av med salt och peppar. Pensla blomkålens snittytor med olja och grilla dem 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat. Bred över dressingen och strö över myntablad, sesamfrön och ätbara blommor om du har sådan tur att de växer i knutarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar