Den här hälsosamma dippen gör du i ett nafs … det tar ca 10 minuter. Den är god till ett hors d'oeuvres fat med råa grönsaker, på brödet tillsammans med tomat eller till kött, fisk, fågel. Första dagen åt vi den med rökt makrill, svart ris och stekta rädisor och sparris och den andra dagen som dip till gurk-, selleri- och morotsstavar. Den vinner på att stå och mogna i kylen i två dagar.
1 burk vita bönor (stora eller små spelar ingen roll), ca 400 g
ca 0,6 dl olivolja
ca 0,4 dl lime juice
2-3 fint hackade vitlöksklyftor
1/2-1 msk finhackad färsk rosmarin
salt
svartpeppar
(pimentón/paprikapulver)
Häll de sköljda bönorna i en matberedare tillsammans med oljan, citronsaften, vitlöken och rosmarinen. Sätt till 1/2-1 tsk salt eller mer enligt smak och tycke. Låt maskinen gå tills du tycker konsistensen på dippen är bra. Smaksätt med svartpeppar och lite pimentón om du tycker. Du kan naturligtvis använda andra kryddor också.
salt
svartpeppar
(pimentón/paprikapulver)
Häll de sköljda bönorna i en matberedare tillsammans med oljan, citronsaften, vitlöken och rosmarinen. Sätt till 1/2-1 tsk salt eller mer enligt smak och tycke. Låt maskinen gå tills du tycker konsistensen på dippen är bra. Smaksätt med svartpeppar och lite pimentón om du tycker. Du kan naturligtvis använda andra kryddor också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar