Thai ärtpuré & pilgrimsmusslor

måndag 1 maj 2017

Färggrann, snabblagad och supergod förrätt à la Nigella. Fina asiatiska smaker i ärtpurén tack vare den gröna currypastan. Mixa bara djupfrysta ärter med pastan och lite crème fraîche och du får en spännande och lite annorlunda ärtpuré. En aning lime och koriander på pilgrimsmusslorna räcker för att binda ihop dem med purén. En fullträff för dig som gillar asiatiska smaker!

Ärtpurén (förrätt till 4 personer):
500 g frysta gröna ärter
1-2 msk grön currypasta
75 g crème fraîche
flingsalt

Koka upp en kastrull med vatten och släng i de djupfrysta ärterna. De behöver inte kokas. Jag lät dem simma i det heta vattnet i några minuter så att de blev mjuka och varma. Sila av vattnet och häll ärterna i blendern och tillsätt currypastan och crème fraîchen. Jag använde 2 msk pasta men börja med 1 msk och lägg sen till mer om du vill ha mycket styrka. Smaka av med salt. Jag gjorde purén tidigare på dagen och värmde den snabbt i mikron då det var dags att äta.


Pilgrimsmusslorna:
12-16 pilgrimsmusslor
2 tsk smör
2 tsk matolja
juice från 1/2-1 lime
2 msk finhackad koriander eller thaibasilika

Hetta upp oljan och smöret så det skummar och stek musslorna i 1 1/2-2 minuter per sida. Obs! Stekpannan ska vara het. Musslorna blir lite karamelliserade. Placera dem på (förvärmda) tallrikar och pressa limejuicen i den heta stekpannan. Skrapa bottnet så all smak lossnar och blandas med juicen. Häll detta över de stekta musslorna. Fördela ärtpurén vid sidan om pilgrimsmusslorna på tallriken och dekorera med lite koriander. Och så är det bara att njuta med alla sinnen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar