Sallad, wok eller nånting mitt emellan. Räkstjärtar som marineras i en härlig kryddblandning och sedan wokas tillsammans med lite grönsaker. Servera på salladsblad eller med pasta. Bra veckoslutslunch!
Ingredienser:
500 g vannamei räkstjärtar (ASC certifierade, finns i asiatiska affärers frysdisk), eller jätteräkstjärtar/kräftstjärtar
2-3 rivna vitlöksklyftor
riven ingefära enligt smak
2 torkade runda starka chilin, mortlade/färsk chili enligt smak
1 bit purjolök, det gröna
ca 1 dl olja
flingsalt
Blanda den rivna ingefäran och vitlöken med oljan, chilin, den finfördelade purjolöken och saltet. Marinera de tinade räkstjärtarna i blandningen i åtminstone 30 minuter, gärna längre.
Jag wokade en påse tinade haricots verts tillsammans med en riven vitlöksklyfta och en finfördelad lök i lite olja och kryddade med chili och flingsalt.
Jag wokade också räkstjärtarna snabbt (det tar endast 1-2 minuter tills de blir rosa) och hällde sen över marinaden. Lade upp alltsamman på en bädd av Cosmopolitan sallad och garnerade med gräslöksstrån. Jättegott blev det!
2 torkade runda starka chilin, mortlade/färsk chili enligt smak
1 bit purjolök, det gröna
ca 1 dl olja
flingsalt
Blanda den rivna ingefäran och vitlöken med oljan, chilin, den finfördelade purjolöken och saltet. Marinera de tinade räkstjärtarna i blandningen i åtminstone 30 minuter, gärna längre.
Jag wokade en påse tinade haricots verts tillsammans med en riven vitlöksklyfta och en finfördelad lök i lite olja och kryddade med chili och flingsalt.
Jag wokade också räkstjärtarna snabbt (det tar endast 1-2 minuter tills de blir rosa) och hällde sen över marinaden. Lade upp alltsamman på en bädd av Cosmopolitan sallad och garnerade med gräslöksstrån. Jättegott blev det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar