Gårdagens tasting menu på restaurang ROSTER i Åbo utföll väl men tycker att kockarna kunde våga sig på lite mer utmanande smakkombinationer. Allt var i och för sig gott, men den där aha-upplevelsen uteblev. Här är menyn i bilder.
Klara favoriter bland dessa var tartaren, jordärtskockan och desserten. I vårt sällskap ingick en vegetarian, som bytte ut tartaren mot en sik-kokos-koriander portion. Hon gillade den skarpt. Beef Angusen byttes mot en ljuvlig sparris-tallrik med hollandaise och nötter. Jag smakade på den och tyckte den var kvällens höjdare. Så det verkar som om det lönar sig att välja för-, huvud- och efterrätt från menyn i stället för att ta tasting menyn (57 euro).
Med proppfulla magar fortsatte kvällen på Åbo Svenska Teater med Flame Jazz. Den mycket begåvade Viktoria Tolstoy uppträdde. Turku Jazz Orchestra ackompanjerade och det gjorde de med bravur! Fantastisk kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar