Julsallad à la Jamie Oliver

fredag 11 december 2020

 


En färggrann sallad från Jamie Olivers "5 ingredienser" bok. Varje ingrediens försvarar sin plats i salladen, så lämna inte bort någonting. Om du inte får tag på dragon så kan du byta ut den mot lite rucola eller färsk oregano.

Ingredienser:

600 g röd- och gulbetor

4 klementiner

1/2 knippe färsk dragon (15 g)

100 g getost (använd helst den tjocka chèvren som säljs på lösvikt, jag råkade inte ha av den)

40 g valnötter

1. Dela stora betor i halvor och koka dem i saltat vatten 15-20 minuter eller tills de är mjuka. Pressa under tiden saften ur en klementin i en stor skål och tillsätt en msk god olivolja och en skvätt rödvinsvinäger. Skala de övriga tre klementinerna, skiva dem ganska tunt och lägg dem på ett serveringsfat.

2. Häll vattnet av betorna och lägg dem i kallt vatten en stund, så att de är lättare att handskas med. Gnugga bort skalet. Skär betorna i lämpliga klyftor och blanda ner dem i salladssåsen. Avsmaka och lägg till salt och svartpeppar. Häll rödbetorna och såsen på klementinerna och bryt getost över. Strö över grovhackade valnötter och plockade dragonblad. Avsluta med att droppa över lite extra olivolja.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar