Dessa uppskattade gröna knyten med kalkonfyllning fanns med på min skördebuffé i år. Dolmarna kan naturligtvis fyllas med enbart grönsaker ... ett bra sätt att kamouflera rester på. De olikfärgade dragonmorötterna i mitten på fatet kommer från det egna landet. Där trivs också rödbetorna, bönorna, tomaterna, squashen, spenaten, mangolden och örterna som jag använde i de övriga rätterna.
Vi inledde lunchen med en amuse bouche, som bestod av rödbetsvelouté med fräsch gurkkräm. Receptet hittar du här. På buffébordet fanns också en tarte tatin med tomat, svamp- och quinoafylld musselsquash, trädgårdsmästarens tortilla (recept här), teriyaki rostbiffsrullar fyllda med haricots verts (recept här), pesto på morotsblast (recept här), ingefärssyltad squash (recept här). Tomattatin receptet kommer i nästa blogginlägg.
Mangolddolmar:
ca 16 st stora mangoldblad
vatten
ca 1 dl vitt vin
Fyllningen:
400 g kalkon- eller kycklingfärs
kokta mangoldstjälkar
1 schalottenlök
1 stor riven vitlöksklyfta
1 msk chilisylt (kan ersättas med honung och lite riven chili om man vill)
färsk salvia
svartpeppar
salt
100 - 120 g färskost (jag använde Crème Bonjour oliver & örter)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar