Spenattortilla à la trädgårdsmästaren

söndag 30 juli 2017


Trots den kyliga sommaren frodas spenaten i Landebistros trädgård. Den är jättegod smörsvängd, men min käre make "trädgårdsmästaren" hade bestämt sig för att överraska mig med en spansk spenattortilla.




Det behövs åtminstone 200 g spenat, gärna mer om man gillar smaken. En skvätt olja i stekpannan och sedan i med lite finhackad lök och en hackad vitlöksklyfta (en stor eller två små). Sedan åker spenaten i lite i sänder. Vänd den i ett par minuter tills den har krympt ihop. Låt spenaten svalna en stund. Knäck under tiden 2-4 ägg, rör ihop dem med en gaffel och smaksätt med salt, peppar och kryddor. Smaksättningen är upp till var och en; min make använde svartpeppar, ingefära och pimentón. Spenaten blandas ned i äggröran och tortillan steks på ganska svag värme (först hög värme och sedan sänker du den). Tortillan svängs med hjälp av en tallrik så att också andra sidan steks. Inte så svårt som det låter.





Om du vill ha en matigare tortilla så lägger du till potatis eller ost, men spenattortillan är väldigt delikat och att rekommendera om du har mycket spenat i trädgården. Karl-Alfred byggde ju sina muskler med hjälp av järnet från spenaten...tro det om du vill. Hur som helst så är spenaten bra för synen, huden, blodkärlen och minnet. Så den som vill se ung ut och känna sig i form ska äta mycket spenat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar