Gul paprikasoppa

söndag 25 mars 2018



 Tänk att en liten oansenlig soppa kan vara så god som denna. Lätt att tillreda och dessutom snabb. De flesta ingredienserna kanske du har hemma redan. Soppan blir påskgul och fin av gul paprika och tomater. Den blir gul även om du använder röda tomater. Och den kan lagas en dag i förväg och sedan värmas före serveringen. Receptet kommer från Allt om Mat.

Ingredienser för 10 små glas/4-5 tallrikar:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
1 orange paprika
1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
6 dl vatten (det räckte med 5 dl)
2 hönsbuljongtärningar (tog bara 1,5)
4 tomater, gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
 salt
 svartpeppar

Garnering:
 pilgrimsmusslor/jätteräkstjärtar
1 msk smör
 salt
 svartpeppar

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Fräs allt i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 2 minuter.

2. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några minuter. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.

3. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne. 1 mussla/glas. Jag stekte skalade råa jätteräkstjärtar i stället.






Om du håller på och planerar påskens menyer tipsar jag här om några andra förrätter som kan passa bra på påskbordet:









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar