Tortellini en brodo à la Landebistro

onsdag 15 september 2021
En rätt som de flesta älskar. Hälsosamma grönsaker enligt tycke och tillgång i en värmande och doftande buljong, i vilken tortellinina också kokas. Om du använder färdiga tortellini, så går tillredningsprocessen dessutom i ett nafs. Använd de grönsaker du har hemma, i kylskåpets grönsaksfack brukar det ju samlas en del överraskningar.

Jag använde morötter, gulbetor, vita betor och fänkål från grönsakslandet plus schalottenlök, vitlök och bladselleri till den "italienska" buljongen som jag först förberedde och sedan kokade färdigköpta spenat- och ricottatortellini i. På det sättet fick vi i oss mycket grönsaker och dessutom kunde vi njuta av en mustig och god "tortellinisoppa", som värmde våra kroppar och själar en kulen och blåsig dag.

Ingredienser till buljongen/brodo:
rapsolja
2 selleristjälkar i bitar
1 fänkål i bitar (spara dillen och blommorna till dekoration; dvs. om du använder egenodlad fänkål)
2-3 klyftor hackad vitlök
1-2 schalottenlökar i bitar
2 morötter i strimlor
1 gulbeta i strimlor
1 vitbeta - " -
(färsk chili)
1 kantbit från parmesanosten (om du har, den ger mycket umami)
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 liter vatten

Dessutom: hemgjorda eller färdiga tortellini med fyllning.1. Häll lite olja i en stor kastrull. Hetta upp den på medelvärme och lägg i grönsakerna och låt dem fräsa i oljan i några minuter. Rör om då och då. Täck med lock och låt sjuda några minuter. 

2. Häll i vattnet med buljongtärningarna och parmesanbiten. Höj värmen och låt grönsakerna koka en liten stund. Avsmaka och krydda med svartpeppar och salt vid behov.

3. Häll i tortellini och koka dem i ca 2-3 minuter (enligt anvisning på paketet).

4. Avlägsna parmesanbiten innan serveringen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar