Parmesanabborre

måndag 1 juni 2020



Den här goda abborrätten med ett täcke av majonnäs, panko, parmesan, mandel, persilja och citronskal sköter sig själv i ugnen. Du kan panera filéerna färdigt och sen skyffla in plåten i ugnen när det är dags att äta. Kokt potatis eller potatismos är bra tillbehör. Kokta eller rostade/grillade grönsaker eller en enkel grönsallad smakar också bra.

Ingredienser:
ca 600 g abborrfilé
salt
svartpeppar

Panering:
1 dl majonnäs
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
1 dl krossad mandel eller pistasch
3 msk finfördelad färsk bladpersilja
1 msk rivet citronskal
olivolja

1. Byxa filéerna och krydda dem med salt och peppar.

2. Rör ihop paneringsingredienserna och panera filéerna. Droppa över lite olja.

3. Stek filéerna i ugn (200 grader) i ca 15 minuter.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar