Rompizza på ostbrödsbotten (glutenfri)

onsdag 12 december 2018



Naturligtvis satt vi framför dumburken och kollade alla fina feststassar då Finland firade sina 101 år av självständighet. Jag hade dukat fram lite salta bitar: skärgårdslimpa med gravad sik och sikrom, små snittar av en halv puff pastry platta med blue cheese och chilisylt och den andra halvan med svarta vinbär och vit choklad. Puff pastry snittarna gräddade jag i ugnen, men vi åt dem kalla. Och sen då den här vansinnigt goda löjromspizzan, vars recept kommer från bloggen 56 kilo (LCHF).

Ingredienser för en knapp ugnsplåt:
4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphia/Crème Bonjour)
1,5 msk psylliumfröskal/fiberhusk
2 tsk bakpulver
5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)

Till fyllningen:
crème fraîche
löjrom/forellrom/sikrom
dillvippor
svartpeppar
citronklyftor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Bred ut smeten ganska tunt på en ugnsplåt. Grädda i ca 15 minuter.

2. Låt svalna. Bred sedan lite crème fraîche på bottnen och riven lagrad ost. Gratinera tills osten fått färg. Ta ut och låt svalna.

3. Vispa crème fraîche och spritsa/bred på och klicka på löjrom. Jag använde inte löjrom utan forellrom och sikrom. Ännu lite svartpeppar och dillvippor och så är härligheten klar att avnjutas.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar