Asiatisk laxnudelbowl

fredag 7 december 2018



En skål med risnudlar, lax, och snabbgjord asiatiskinspirerad sås får upp värmen i kropp och själ. I synnerhet när vädret är lite kyligare är det exakt vad jag längtar efter. Sött, syrligt, starkt och varmt. Jag älskar kombinationen av de asiatiska smakerna, vilket väl inte är någon hemlighet vid det här laget. En relativt enkel och snabb  rätt att slänga ihop efter jobbet. 

Ca 4 portioner:
 600 g laxfilé utan skinn
salt
olja

Såsen:
1,5 dl teriyakisås (flaska)
1,5 dl sweet chilisås
1,5 msk riven ingefära
3 stora rivna vitlöksklyftor
hackad koriander
1-2 st färska röda chilin, finhackade
saften från 1-2 lime
lite asiatisk fond + 1-2 dl vatten (om du vill få en lös sås)

(ris)nudlar

1. Häll lite olja i en ugnsform, salta laxen och lägg den i formen. Ugnsbaka i 175 grader i  15 minuter.

2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.

3. Ta ut laxen och bred såsen över. Sätt på nytt in i ugnen i ca 5 minuter.


Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg nudlar i botten på en skål, sedan några bitar lax och till sist någon kokt grönsak och sås. Det är aningen svårt att äta fisken med pinnar … jag använde gaffel och sked bilden till trots.





Ett recept på en bowl med härkis, ris och grönsaker finns här.


Trevlig helg och wufwuf från min underbara assistent, som fortsätter badsäsongen tills isen lägger sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar