Egenodlade pimientos de padrón - fyllda

lördag 19 augusti 2017


Alltså de här växthusodlade pimientos de padrón är tusen gånger bättre än affärens. Av elva stycken var tre så kallade picante, dvs. starka. Jag har köpt otaliga påsar men aldrig lyckats få så starka tidigare. Det heter att var tionde padrón är stickande het (chiliaktig), dvs. du vet först när du biter i den om den är mild, stark eller brännande. Jag skar dem itu och fyllde dem med oströra och satte in dem i ugnen en stund. De var alldeles himmelskt goda som snacks i väntan på middagen.

Till fyllningen tog jag bredbar getost och blandade den med finhackad rödlök, asanikrydda (ta någon krydda du gillar) och salt. Dela padrónerna så långt att du kan pilla in fyllningen. Sätt in dem i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter. När de blivit lite mörka och skrynkliga är de färdiga. Sen är det bara att njuta av de små godingarna!


 Paprikorna trivs alldeles ypperligt i växthuset i år. Första gången vi har lyckats få dem att gro och bära frukt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar