Världens godaste inlagda gurkor! Har fått receptet av en väninna. Testa!
2 kg frilandsgurkor
1 flaska (0,5 liter) ättika
+ litet mindre än en flaska vatten
knappt 1 kg socker
3 nävar fint salt
dillkronor
en bit pepparrot
lagerblad
2 msk senapsfrö
Varva de skivade gurkorna med dillkronor, pepparrot och lagerblad. Koka upp ättikslagen + senapsfrön och slå över varmt...låt stå svalt 2-3 veckor.
Gjorde dubbel sats. Min åskrädda Bany tyckte att det tryggaste stället när åskan mullrar är under köksbordet! |
Jättehärligt att du började blogga, här är följare nr 1!
SvaraRadera(och 2:an finns där hemma hos mig, men han lämnar kanske inga spår här :-)
h. Tove
Nämen så trevligt Tove. Ska försöka vara flitig...tar mycket tid när jag skriver på finska också i Maalaisbistron. Den har bara ett inlägg än så länge men fler på kommande. Du får gärna marknadsföra min blogg.Kram Anne
Radera