KRÄFTSKIVEDAX var det hos oss på fredag kväll med familjen. Signalkräftorna kom färdigkokta från den lokala K-butiken och smakade ypperligt.
Innan kräftorna åts grillade jag ett gäng jättekräftstjärtar som en liten inledning för att ta kål på den värsta hungern. De fick bada i smält smör, riven vitlök, chiliflakes, pimentón och salt i några minuter efter grillningen. Smaskens!
Varmrätten bestod av svampcannelloni med haricots verts. Recept följer här nedan.
SVAMPCANNELLONI.
250 gr cannellonituber
Fyllning:
600 gr kantareller/soppar
1 stor lök
50 gr smör
färsk timjan
salt
svartpeppar
100 gr riven parmesan
2 dl crème fraiche
2 msk svampfond/svampspad
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
4 dl matgrädde
riven ost till gratinering
Stek den hackade löken i smöret tills den är mjuk. I med den hackade svampen o fortsätt stekningen på svag värme i 10 min. Sätt till timjan, salt, peppar o parmesan och bland väl. Fyll cannellonituberna med blandningen(kolla att fyllningen räcker till alla tuber, fyll dem ganska löst). Placera dem i ett lager i en smord ugnsform. Blanda samman grädde, vatten o svampfond o smaksätt ytterligare med lite timjan, salt o peppar. Häll blandningen över tuberna och strö riven ost över. In i ugnen 200 grader ca 25 minuter.
Min kommentar: Har gjort en variant med mycket Karl Johan/stensopp o lite kantareller o en med enbart kantareller. Smaken blir naturligtvis fylligare o i mitt tycke godare med det första alternativet.
Cannellonituberna drar i sig en massa vätska och de måste vara täckta för att inte torka så följ med vad som händer i ugnen o tillsätt grädd-vattenblandning om det behövs.Använder man plattor av färsk pasta behöver man mindre vätska. Jag stekte också lite chorizobitar som jag blandade i fyllningen och dekorerade med.
För att få slut på rödvinet i glasen åt vi en varm brie med nötter, rosmarin o honung på. Rekommenderas varmt!
Smakliga kräftskivor önskar Anne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar