FOND PÅ KRÄFTSKAL
Brukar för det mesta ta tillvara skalen från räkor, hummer, krabba o kräftor för att koka en god fond som jag djupfryser och sedan använder i bouillabaisse och övriga fisksoppor.
Skal (hade 50 kräftskal)
Lök, morötter, (blad)selleri, lagerblad, vitpepparkorn, dillstjälkar(typ man tager vad man haver).
Fräs skalen(krossa dem lite med en mosstöt t.ex.) i lite smör i några minuter. Sätt till de övriga ingredienserna o fyll på med vatten så att det täcker. Låt sjuda i ca 20-30 minuter o sila sen buljongen.
Djupfrys i lämpliga burkar så är det bara att ta fram och använda när fisken nappar(eller fiskhandlarn har fina färska fiskar att erbjuda)!
Brukar för det mesta ta tillvara skalen från räkor, hummer, krabba o kräftor för att koka en god fond som jag djupfryser och sedan använder i bouillabaisse och övriga fisksoppor.
Skal (hade 50 kräftskal)
Lök, morötter, (blad)selleri, lagerblad, vitpepparkorn, dillstjälkar(typ man tager vad man haver).
Fräs skalen(krossa dem lite med en mosstöt t.ex.) i lite smör i några minuter. Sätt till de övriga ingredienserna o fyll på med vatten så att det täcker. Låt sjuda i ca 20-30 minuter o sila sen buljongen.
Djupfrys i lämpliga burkar så är det bara att ta fram och använda när fisken nappar(eller fiskhandlarn har fina färska fiskar att erbjuda)!
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar