Lammkotletter, squash chorizo & grillad kål med salviaolja

onsdag 19 augusti 2020



Den här underbara smakupplevelsen med grönsaker och kött låg på våra tallrikar en sommarkväll för en tid sedan. Den grillade kålen blev supergod som alltid. Denna gång hällde jag på salviaolja, som hör till mina favoritsmaksättare, när kålklyftorna var färdiggrillade. Squashen fyllde jag med chorizokorv på hasselbackvis samt örter och salt från ADD:WISE. Lammkotletterna fick ligga en stund före grillningen, rubbade med lite örtkryddor och salt ävenledes från ADD:WISE. Deras örtblandningar, oljor och salt/kryddkvarnar är bara så oemotståndliga. Och ekologiska. Och vackra. För att inte nämna den utsökta smaken. Vill du veta mer om ADD:WISE familjen kan det här inlägget vara till hjälp https://forreliini.blogspot.com/2020/07/grillade-dromburgare-med-tillbehor.html



Lammkotletterna:
3-4 kotletter/person
citrusörter och Nordic örter (ADD:WISE)
havssalt ekologiska örter (ADD:WISE)
svartpeppar
olja att steka i

Jag rubbade in kotletterna med örter, salt och svartpeppar. Jag lät dem stå framme och dra i sig smakerna från örterna medan jag förberedde grönsakerna. Sedan när det var dags brynte jag kotletterna i olja och satte in dem i 175 grader varm ugn i ca 8 minuter. Om du vill grilla dem i stället så tar det ca 4 minuter/sida på direkt värme. 



Grillad kål

Skär kålhuvudet i 4 delar och pensla dem med lite olja. Grilla på indirekt värme på alla sidor tills kålen känns mjuk när du sticker en vass kniv igenom den.

Salviaolja

1 - 1,5 dl olivolja 
10-15 rivna stora salviablad (det får vara mycket!)
citron flingsalt /ADD:WISE)
riven parmesan

Hetta upp olivoljan och lägg i salvian och låt den friteras i ca 1 minut. Smaksätt med lite citronsalt. Häll salviaoljan över kålen vid serveringen eller låt var och en ta för sig själv. Strö över parmesan och lite extra flingsalt. Mumsigt värre!



Squash chorizo

gröna små squash
chorizo i bitar
Nordic örter (ADD:WISE)
olivolja med basilika (ADD:WISE)
havssalt ekologiska örter (ADD:WISE)

Skär skåror i squashen och fyll dem med lämpliga bitar chorizo. Strö över örter, salt och till sist olivolja. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.






Inlägget är skrivet i samarbete med textilkompani


ADD:WISE återförsäljare i Finland hittar du bakom den här länken 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar