Ganska ofta, året runt, gör jag någon typ av fyllda paprikor. De är billiga, goda, vackra och fyllningen kan varieras i det oändliga. Här använde jag kalkonfärs och lite grönsaker som hade sett sina bästa dagar. De tvåfärgade, spräckliga och oemotståndliga paprikorna hittade jag i närbutiken.
Här finns ett tidigare recept på fyllda vegetariska paprikor.
Ingredienser:
6 paprikor
400 g kalkonfärs/kycklingfärs
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, rivna
1 bit blomkål, hackad
1 bit squash, hackad
ca 2 msk kapris
(1 chili, finhackad)
olja
olja
soja
1 burk tomatkross
svartpeppar
salt
fransk örtblandning
riven ost
1. Förgrädda de halverade paprikorna i 225 grader varm ugn i 5 minuter.
2. Stek kalkonfärsen i olja på medelvärme i ca 5 minuter. Sätt till lök, blomkål, squash, chili och vitlök och stek i ytterligare 5 minuter. Sätt till örtblandningen, svartpeppar, tomatkross, salt och lite soja. Kom ihåg att kaprisen, som sätts till senare, är salt. Låt puttra i ca 5 minuter ännu.
3. Blanda ner kaprisen, smaka av och justera kryddningen enligt smak. Fyll paprikahalvorna med kalkonblandningen och riv över lite ost. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera gärna på en grönsalladsbädd.
1. Förgrädda de halverade paprikorna i 225 grader varm ugn i 5 minuter.
2. Stek kalkonfärsen i olja på medelvärme i ca 5 minuter. Sätt till lök, blomkål, squash, chili och vitlök och stek i ytterligare 5 minuter. Sätt till örtblandningen, svartpeppar, tomatkross, salt och lite soja. Kom ihåg att kaprisen, som sätts till senare, är salt. Låt puttra i ca 5 minuter ännu.
3. Blanda ner kaprisen, smaka av och justera kryddningen enligt smak. Fyll paprikahalvorna med kalkonblandningen och riv över lite ost. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera gärna på en grönsalladsbädd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar