Ojingeo Bokkeum - het koreansk bläckfiskwok

måndag 18 november 2019




Också den här asiatiska rätten med bläckfisk, grönsaker och stark söt sås kommer från Jennie Walldéns bok "Mycket smak på nolltid". Den gick åt som smör i solen!

Ingredienser för 4 personer:

500 g rensad bläckfisk, gärna moscardini (jag använde små sepia bläckfiskar)
1 gul lök
1/2 squash/zucchini
1/2 grön paprika (använde orange)
1/2 röd paprika
neutral rapsolja till stekning
2 salladslökar
1 msk rostade sesamfrön (glömde)

Till såsen:
1/2 msk gochujang
1 msk paprikapulver
2 msk koreansk/japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 msk strösocker
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk riven ingefära

1. Rör samman alla ingredienserna till såsen.

2 Lägg bläckfisken i såsen och marinera medan du steker grönsakerna.

3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär zucchinin på längden och skiva sedan i halvmånar. Skär paprikan i munsstora bitar. Stek grönsakerna i en rykande het panna i 2-3 minuter tills de har fått lite färg och löken har blivit något transparent.

4. Lägg bläckfisken och all sås i pannan och låt fräsa med grönsakerna i 2 minuter. Rör om väl. Skiva salladslökarna. Dra av från värmen och strö salladslök och sesamfrön på toppen. Servera genast med nykokt ris.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar