Kycklingvingar brukar både stor och liten gilla. Det lönar sig att täcka dem med någon typ av glaze, för då blir de extra goda. Det här snabba och enkla receptet finns på Rosa Viini & Ruoka sajten (enbart på finska), men här nedan har jag skrivit ut det på svenska.
Som ett matigt tillbehör gjorde jag ugnsrostade grönsaker (squash, lök, tomat, potatis) som jag blandade med Paulúns superris (innehåller råris, svartögda bönor, quinoa och solrosfrön).
Som ett matigt tillbehör gjorde jag ugnsrostade grönsaker (squash, lök, tomat, potatis) som jag blandade med Paulúns superris (innehåller råris, svartögda bönor, quinoa och solrosfrön).
Ingredienser:
1 stort paket naturella kycklingvingar
Till glazen:
2 dl hönsbuljong
1 dl balsamico
1 dl honung
1 dl råsocker/rörsocker
2 tsk soja
1 dl sesamfrön
1. Tillred kycklingvingarna i ugnen enligt instruktionerna på paketet.
2. Gör såsen under tiden: Blanda alla ingredienserna förutom sesamfröna i en liten kastrull och koka ihop i ca 20 minuter (eller tills blandningen verkar klibbig) på medelvärme.
3. Rulla de färdiga kycklingvingarna i glazen och placera dem sedan på ett serveringsfat. Häll resten av glazen på vingarna och strö över sesamfrön.
4. Servera som sådana som fingerfood, tillsammans med en sallad eller som jag gjorde, med grönsaksris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar