När du snabbt vill fixa en läcker, god, hälsosam och vacker förrätt eller lätt lunch ska du testa de här fyllda tomaterna med en grönsallad till. Så enkelt och vansinnigt gott. Lite sommarfeelis på köpet! Lämna bort tonfisken om du vill ha en vegetarisk rätt. Jag använde mina favorittomater: grönaktiga stora tomater som heter Sweet Marmande. Låt inte den gröna färgen avskräcka dig: välj sådana exemplar, vars skal är rödflammigt, för de har en intensivare smak.
För 2 personer:
2 stora tomater
1 boll buffalomozzarella
1 burk tonfisk/varm- eller kallrökt lax/fiskrester
torkad örtkrydda enligt eget val - jag använde ADD:WISE pesto och chimihurri krydda
salt och svartpeppar
oliv- eller rapsolja - jag använde ADD:WISE organisk dressing med örter och ingefära
kapris
blandad sallad
Skär varje tomat i tre lika stora delar. Salta och peppra dem. Skär mozzarellan i 4 lika stora skivor. Salta och peppra dem också. Bygg upp tomatförrätten direkt på serveringstallrikarna. Placera lite tonfisk och en mozzarellaskiva på den understa tomatdelen och garnera med kapris, örtkrydda och salladsblad. Placera den mellersta tomatskivan bredvid på samma tallrik och lite tonfisk utanpå. Sedan en mozzarellaskiva, örtkrydda och kapris (eventuellt lite mer tonfisk)och sätt på tomatens hatt. Se bilden. Drizzla lite olja över. En fräsch och krispig grönsallad är god till.
Ett annat hälsosamt recept med varma quinoafyllda tomater finns här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar