Till den här superenkla fusksufflén går det bra att använda vilken färgs sparris som helst. Sufflén innehåller inget mjöl utan endast mycket sparris, ägg, gräddmjölk, parmesan, salt och peppar. Jag glömde att hälla i gräddmjölken, så resultatet var en aning torrt men trots det mycket läckert. Det enda svåra är att tajma tillagningen så att sufflén kan serveras bums när den kommer ut ur ugnen.
Ingredienser för 6 portionsformar:
1 kg sparris
3 ägg
50 g riven parmesanost
ca 0,5 dl gräddmjölk
salt
vitpeppar
1. Koka den skalade och skivade sparrisen i salt vatten i ca 2-3 minuter så den är al dente. Låt den rinna av och torka den. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra portionsformarna.
2. Blanda äggulorna, gräddmjölken och parmesanen i en skål till en jämn smet, salta och peppra.
3. Vispa vitorna till hårt skum och blanda varsamt ner det i äggule-parmesansmeten. Sätt till sparrisbitarna och fördela i 6 små ugnsformar.
4. Ställ dem i ugnen och grädda i ca 20 minuter tills suffléerna har stigit och har bra färg. Öppna inte ugnsluckan innan det är dags att ta ut dem. Servera genast.
Prydnadsäppelträdet trivdes i hettan … nu har det redan blommat färdigt.
Transparente blanche
Päronträdet blommar för fullt. Jippii!
Hoppas päronträden ger mycket frukt i år. I fjol hade vi ett uruselt päronår.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar