STRÖMMINGSCEVICHE

måndag 3 april 2017


Ny strömmingsfavorit i Landebistro! Testade att göra finsk ceviche på våra nyfångade strömmingar då maken erbjöd sig att avlägsna skinnet! Och så fantastiskt gott blev det att han tyckte att det var värt det lilla extra jobbet. Vi mumsade i oss på tu man hand och slickade nästan tallriken! Idén till experimentet fick jag från Skandimania-kokboken.

200g skinnfria FÄRSKA strömmingsfiléer
2 citroner/lime
kallpressad olivolja
havssalt
svartpeppar
persilja/fransk dragon
1 lime

Pressa saften av en citron på en tallrik. Placera filéerna med insidan uppåt på saften. Pressa över saften från den andra citronen. Låt marinera i åtminstone 2-3 timmar tills filéerna har vitnat. Jag lät mina vara i kylskåpet över natten. Torka dem torra med hushållspapper. Häll över olivolja, strö på havssalt/Maldon och vrid några varv med pepparkvarnen. Finhacka persilja och strö över. Jag finhckade också fransk dragon och vi tyckte den passade ännu bättre än persiljan. Smaksak. Om du vill kan du dekorera med tunna limeskivor. Skärgårdslimpa med smör tillsammans med cevichen blev kanongott!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar