SQUASH A LA HASSELBACK

onsdag 12 april 2017


Squashen i sig är ganska intetsägande i smaken så jag brukar försöka piffa upp den på alla möjliga sätt och vis. På sommaren odlar Landebistro egen squash men den här årstiden är det butikens utbud som gäller. Utländska exemplar alltså. Gjorde två olika fyllningar: 1) vegetarisk och 2) chorizo. Tvåan lite starkare i smaken. Kom ihåg att salta rätt så mycket, vilket ju gäller alla grönsaksrätter...min åsikt!

Du behöver:
2 st stora gröna squash eller 4 st små

Fyllning 1:
2 vitlöksklyftor, rivna
1 liten rödlök, finhackad
färsk timjan, finhackad
färsk bladpersilja, finhackad
rivet skal från 1 citron
50 g parmesanost, riven
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk hackade valnötter

Blanda alla ingredienser.

Fyllning 2:
100 g chorizo, skuren i små kuber
salvia, finhackad
1-2 msk smör
1 tsk pimentón (hett rökt paprikapulver)
50 g riven ost

Bryn chorizon i stekpanna utan smör. Den avger lite fett. Sätt till pimentón och smör om det behövs. Stek i någon minut till. Blanda slutligen i salvian.


Skär skåror i squashen på samma sätt som när du gör Hasselbackspotatis. Akta så du inte skär igenom squashen så den brister! Jag saltade också lite i det här skedet. Förgrädda i 200 grader i ca 5 minuter.
Fyll squashen med de två fyllningarna. Försök få lite av fyllningen in i skårorna och resten utanpå. Strö ost på chorizosquashen. Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter beroende på storleken. Testa med en knivspets. Strö kanske lite flingsalt på (om du tycker det behövs) och vrid några varv med pepparkvarnen.

Smaklig squash!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar