MANGO BRÛLÉE

onsdag 5 april 2017


Stötte på den här påskgula sötnosen på nätet. Kombinerade två recept och åstadkom en liten hälsosam dessert. Måste erkänna att jag är ganska galen i mango! Jag gratinerade halvorna i ugnen men de blev lite för mjuka så jag rekommenderar att använda en liten gasbrännare i stället så blir inte mangon för mjuk utan bara ytan får fin färg. Mango brûlée betyder bränd mango.

Ingredienser för två personer:
1 färsk och mogen mango
1/4-1/2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk anchochili eller vanligt chilipulver
1 tsk lönnsirap/sockerSätt ugnen på 250 grader och grill eller som sagt använd hellre en gasbrännare och då ska mangon inte alls in i ugnen.
Skär mangon i två delar på längden. Det finns ju en stor sten i mitten så du måste skära på vardera sidan om stenen. Här är en bra video: http://www.mango.org/en/About-Mangos/How-to-Cut-a-Mango Torka ytorna. Placera delarna så att de står stadigt . Bred ut lönnsirapen på ytorna. Strö över kryddorna. (Strö över sådana kryddor du själv gillar.) Om du använder ugnen så låt stå på översta falsen i ca 8-10 minuter tills ytorna är vackert bruna. Använder du gasbrännare så bränner du i några minuter tills du tycker färgen är fin. Bon appétit!
2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Fin ide till påsken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och hälsosam...fast mangon är ju alldeles tillräckligt god som sådan om man lyckas få tag på ett fint exemplar! Tack för din kommentar Monica!

      Radera