Plommonbakelser

onsdag 4 oktober 2017



Jag hittade ännu ett recept med plommon i mina gömmor... det sista denna höst. Söta smördegsbakelser gjorda på färdig smördeg. Jag gjorde fyllningen på halverade färska plommon, kokossocker, vaniljsocker och lite chilisylt. Det blev mycket gott ... smaken påminner kanske lite om julstjärnor med chilisting.

1 paket puff pastry/smördeg
halverade plommon utan kärna
vaniljsocker
kokossocker
chilisylt/annan sylt

1. Tina degen och skär ut lämpliga bitar.
2. Smält sockret och sylten tillsammans med plommonhalvorna i en kastrull. Låt svalna och avsmaka.
3. Lägg lämpligt med fyllning på rutorna. Gör mönster i degen om du vill.
4. Pensla med ägg och strö på lite mandelflarn. Grädda i 200-225 grader i ca 15 minuter.










Vill du göra min härliga chilisylt så hittar du receptet här:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar