Busenkel vinbärspaj

söndag 5 augusti 2018



 Snabb att slänga ihop om du, som jag, använder färdig djupfryst mördeg. Bra att ha i frysen. Vinbären höll på att ätas upp av fåglarna och måste plockas omedelbart. En del djupfryste jag i små 0,25 dl påsar för att njuta av på morgongröten under vinterhalvåret. Jag använde bara 2-3 msk kokossocker i pajfyllningen så den är inte direkt söt. Men jag serverade lönnsirap till, förutom vaniljglass, för dem som önskade lite mer sötma. 

Ingredienser:
1 pkt djupfryst mördeg/egen deg

Fyllning:
ca 2,5-3 dl vinbär 
2 dl gräddfil
50-70 g av Dr Oetkers mandelmassa, riven (går bra att riva om du haft den i kylskåpet)
2 tsk malen ingefära
2-3 msk (kokos)socker (eller mer)
1 ägg

1. Tina degen och tryck ut den i pajformen. Förgrädda den i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter.

2. Blanda samman vinbär, gräddfil, ägg, ingefära, socker och riven mandelmassa.

3. Häll fyllningen i den förgräddade pajen och fortsätt gräddningen i 20-25 minuter till.

4. Låt pajen kallna och servera den med vaniljglass eller vispgrädde och lite lönnsirap. Pudra över lite florsocker.







I bloggarkivet finns också de här snabbfixade söta pajerna:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar