Koreanska kycklingbullar + sötstark glaze/dip

onsdag 15 augusti 2018



Här kommer det utlovade receptet på de goda kycklingbullarna nu äntligen. I stället för kycklingfärs kan du använda kalkonfärs. Ett relativt enkelt recept då bullarna gräddas på plåt i ugnen. Kan ätas kalla, men helst inte kylskåpskalla.

Ingredienser för ca 20 st små cocktailbullar:
450-500 g kyckling-/kalkonfärs(mängden på bilden gjord på 700 g)
3-4 msk sojasås
1-2 msk riven ingefära
1-2 msk sesamolja
1-2 msk fisksås
2-3 rivna vitlöksklyftor
1 vårlök, tunt skivad
1 chili, utan frön och finhackad
2 msk rismjöl
1 äggvita, lätt vispad
salt och peppar

1. Värm ugnen till 200 grader. Placera alla ingredienser i en stor skål och blanda ihop för hand.

2. Gör små cocktailbullar (mina är ganska stora) och placera dem på en bakpappersklädd ugnsplåt.

3. Stek dem i ugnen i ca 15-20 minuter tills de är gräddade.

4. Pensla på glazen några minuter innan du tar ut dem. Receptet på glazen finns här forreliini.blogspot.com/2018/08/dubbelmarinerad-kycklingfile-kallskuren.html . Toppa med vårlök och sesamfrön om du vill. Servera den extra glazen vid sidan om som dip.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar