Ramslöksmos

onsdag 30 maj 2018



Ramslök växer vilt i södra Sverige och Europa, men i Finland är det svårt att odla den. Här kan du läsa mera om ramslöken. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ramslök 
Nu har vi i varje fall lyckats få den att övervintra här i sydvästra skärgården på ett lämpligt fuktigt ställe. Hoppas den sprider sig så småningom för den har en fantastisk smak. Ramslökssalt och ramslöksolja har jag ännu inte gjort, men det här ramslöksmoset är nog det bästa potatismoset jag någonsin ätit! Ramslöken smakar svagt vitlök.

Ingredienser:
ca 4 st bakpotatisar eller 10-12 st mandelpotatisar
10-12 ramslöksblad
150 g chèvre färskost (bredbar)
salt
svartpeppar

Skala potatisen och skär den i stora tärningar. Koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och släng vattnet. Hacka ramslöken grovt. Vänd ner färskost och ramslök i kastrullen, lägg tillbaka potatisen och mosa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt moset med gösfiléer och ängssyre-spenatstuvning. En ljuvlig måltid i syrenernas bedårande doft.










Härifrån beställde vi vår ramslök.

http://www.ramslokbymalena.se/bestall-27287024

2 kommentarer:

  1. Det låter som ett riktigt läckert mos. Måste absolut testas... och så roligt att se att lökarna jag skickade har tagit sig så fint hos er. Ser att den sprider sig med flera småblad runtom plantorna. Det ska bli roligt att följa er och tack för tipset om er fina matblogg. /Malena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ramslöken var en fantastisk smaksättare i moset. Det viktiga är att värma ramslöksklippet först...smaken utvecklas på bästa möjliga sätt. Hoppas plantorna klarar sig och breder ut sig i oändlighet.

      Radera