Flamberad ananas & björnbärs nice cream

onsdag 10 maj 2017



En fräsch efterrätt utan tillsatt socker (honungen kan lämnas bort). Också lämplig som dessertblomma åt kära mor om hon (som jag) inte gillar söta desserter eller kakor. I stället för nice creamen kan man servera vanlig glass till. Och gör lite vackrare ringar än mina. Jag tänkte inte posta det här receptet nämligen!

4 portioner:
1 stor ananas
1 msk riven färsk ingefära
honung enligt smak
50 g smör
4 msk Cointreau eller annan citruslikör

Skala ananasen och skär den i ringar. Ta bort mittstocken. Den lär ju vara fylld med näringsämnen så lämna den kvar om du vill. Riv ingefäran. Smält smöret i en stekpanna. Lägg till ananas, ingefära och honung. Blanda om och sväng ringarna så de blir genomvarma. Häll på likören (jag brukar värma den en aning i mikron först) och tänd på direkt. Ej under ugnsfläkten eller nära någonting brännbart! Låt brinna färdigt.


Gör nice cream enligt detta recept men byt ut mangon mot björnbär/hallon/jordgubbar.


Servera genast för nice creamen smälter snabbt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar