STOCKHOLM BISTRO PASTIS

måndag 5 september 2016

 Bistro Pastis Baggensgatan 12, Gamla stan, Stockholm

Anlände på fredagen i tid för att inta lunch på denna charmiga, trånga, franska bistro i hörnet av Köpmansgatan och Baggensgatan. Rekommenderar bordsreservation(i synnerhet kvällstid). Gassande sol innebar att vi valde bord ute även om vinden i gränden var en aning kylig.

Vi valde chèvre chaud med rökt fläsk och betor och
steak tartare med klassiska tillbehör och pommes o sallad.

Min lunchsallad såg stor och inbjudande ut och den var faktiskt ännu mycket godare än skenet ger vid handen. En alldeles underbar fransk vinägrett med senap, härliga betor, grillad chevre och pricken på iet de salta sidfläsktärningarna. Helt perfekt lunchsalld i gassande sol i ett turistfyllt(läs tyskfyllt) Gamla stan.
Steak tartaren klassisk med rikliga tillbehör...mycket smaklig och pommen fantastiska enligt maken. Fräscht!
Den stressade men så urtypiskt franske ägaren föreslog husets vin men vi som gillar lite fylligare rödvin valde ett Cotes du Rhone vin(nej inte hela flaskan utan bara två glas fast man kan tro nåt annat på grund av den dimmiga bilden). Har många gånger varit på väg till den här bistron men äntligen blev det av...mycket glad för det...fick ju tala franska, äta en god lunch och njuta av den internationella stämningen i Gamla stan...för att inte tala om vädret som visade sig från sin bästa sida!!!

Sankt Göran och Draken höll ett vakande öga på oss och omgivningen.
Återvänder alldeles säkert för att äta en romantisk middag i denna pyttelilla mysiga bistro!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar