GLUTENFRIA BANAN-CHIA PLÄTTAR

fredag 23 september 2016

Mycket läckert och enormt lätt plättrecept för veckoslutsbrunchen eller som hälsosamt mellanmål för barnen. De lär ska gilla dem! Receptet lånat från Leilas supermat(Ricotta hot cakes). Mina ändringar/tillägg inom parentes.

Du behöver detta för 4 stora plättar eller 8 små(små på mina bilder):

2 bananer, mogna
2 ekologiska ägg
2 msk chiafrön
1 knivsudd vaniljpulver
flingsalt
0,5 dl ricotta/kvarg
1 msk kokosolja(lite mer)
Servering:
färska/djupfrysta bär
agave- eller lönnsirap

Gör så här:
Mosa bananerna grovt. Knäck i äggen och vispa till en fluffig smet med gaffel(använde elvisp). Tillsätt chiafrön, vaniljpulver, salt och ricotta.(Låt chiafröna svälla 5-10 minuter) Stek plättarna i kokosolja(mellanvärme, bränns lätt) och servera med bär och agavesirap.
Använde egna svarta och röda vinbär som var perfekta till de lite söta plättarna och lönnsirapen. Lite djupfryst mango på toppen. Mättande och mycket gott var omdömet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar