Restaurang Allégrine, Stockholm

fredag 15 mars 2019


Danyel Couets drömrestaurang, uppkallad efter hans älskade farmor i vars kök grunden till Danyels matpassion lades. En liten mysig restaurang, trångt mellan borden som det ska vara på en äkta fransk restaurang. Man kan välja att äta smårätter eller en hel meny. Vinlistan är också imponerande. Vi valde smårätterna och tog 3 per man, vilket för oss var 1/2 för mycket. Otroligt gott och smakmässigt intressant. Ganska hög syra i många rätter, men oss störde det inte. Gifte sig bra med vinet vi valde. Jag rekommenderar ett besök här när du är i stan. Vi blev betjänade av söta, duktiga Clara … som jobbade här första dagen vilket vi inte riktigt skulle ha trott … rätt branch för denna soliga tjej.
Efter middagen ville vi ha ett glas rött så vi spatserade tvärs över Kammakargatan till Bar Étable, som också innehas av Danyel Couet. Där serveras dryck och mat i mindre format. Mysigt och här också ypperlig betjäning.




 Grillad svensk bläckfisk, ostronskivling, vit soja, ramslökskapris, grädde. Supergott!



Råstekt hummer, syrad grön tomat, rimmad mandel, rättika. Väldigt god men hittade inte många hummerbitar!


Bräss meunière, fregola sarda, tryffel, hasselnöt. God trots det lite suspekta utseendet!


Steak tartare, tryffel brioche, sauternes, rikligt med flisad anklever utanpå. Smarrigt värre!



Pilgrimsmussla, citrus och röd endive.


Laxtartar, inlagd fläder, blomkål, renhjärta. Spännande lite annorlunda approach men fantastiskt god!



Vi drack ett utomordentligt Puligny-Montrachet 2016 genom hela måltiden.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar