Funderade vad jag skulle fixa till lunch och fick syn på
det här receptet i tidningen Bagaren och kocken och eftersom jag hade alla ingredienser hemma (förutom jätteräkor) och det gick snabbt att tillreda så var saken biff. Ångrar mig inte för det var mycket gott och mättande tack vare bönorna. Om du inte har testat svarta bönor än så gör det för de är både goda, hälsosamma och vackra. En bra proteinkälla!
4 portioner
3/4 dl olivolja
1 gul lök, finhackad
800 g svarta bönor, väl sköljda ( färdigkokta på burk)
1 1/4 dl kycklingbuljong
2 (chipotle)chilin, finhackade
1 tsk oregano
salt
2 vårlökar, skivade
2 chorizo, i skivor
12 jätteräkor, skalade med stjärten kvar (använde i stället en påse färdigt skalade djupfrysta räkor)
1 dl löst packad koriander
Servera med limeklyftor
Gör så här:
1. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och fräs löken tills den börjar få färg, 5-7 minuter. Tillsätt bönor, buljong, chili, oregano, och salt och sjud på svag värme i 5-7 minuter. Blanda i vårlöken.
2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek chorizon tills den fått fin färg 2-4 minuter. Ta upp och lägg på en tallrik. Fräs räkorna tills de fått fin färg, ca 2 minuter (djupfrysa skalade kokta ska inte fräsas för då blir de sega).
3. Toppa bönorna med chorizo och räkor. Strö över koriander och servera med lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar