Smaskig liten dessert som du gör i ett nafs. Den består av grillnektariner, vit choklad och torkad ancho chili. Jag kunde inte motstå de här sötingarna i butiken men jag vet nog inte om det egentligen är någon skillnad mellan vanliga och de här, grillvarianten är i mina ögon en aning större i formatet. Gott blev det i varje fall med den här kombinationen. Lämna inte bort chilin!
Så här gör du:
Skär nektarinerna itu och avlägsna stenen. Torka ytorna. Hetta upp en grillpanna eller utegrillen. Grilla först de skurna ytorna så de får lite färg. Vänd dem sedan och fyll hålet med vit choklad. Grilla tills chokladen smälter ner lite. Strö över ancho chili och låt kallna lite. Den här chilisorten passar bäst till söta rätter men det går säkert bra med vanliga chiliflakes också. Och varför inte svartpeppar...det måste jag testa nästa gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar