En ljuvligt fräsch sommarrätt, som i Italien äts som förrätt/antipasto. Den är också otroligt vacker på ett buffébord tack vare de olikfärgade paprikorna, de svarta oliverna, sardellerna, parmesanflisorna och örterna.
För 6 personer:
6 st paprikor, helst i olika färger
12 sardeller
4 vitlöksklyftor
50 g parmesan
2 msk svarta skrumpna oliver med kärna
1 kruka basilika
rosmarin
salt
svartpeppar
olivolja
Placera de hela paprikorna på het grill/under grillen i ugnen och sväng dem ofta så att de blir svarta på alla sidor. Låt dem kallna i en plastpåse i ca 20 minuter och avlägsna sedan det svarta skalet. Avlägsna också innanmätet. Skär paprikorna på längden i remsor och torka av dem på hushållspapper. Placera dem på ett serveringsfat.
Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint/riv dem. Hacka basilikabladen och fördela på paprikorna. Blanda försiktigt, häll på olivolja och låt marinera övertäckta i några timmar eller över natten. Vid serveringen strör du över parmesanflisor, oliver, sardeller, salt och peppar. Garnera med basilika och rosmarin.
Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar