Kikärts-cashewkräm

söndag 7 april 2019



På våren försöker jag alltid äta lite lättare grejer och har en förkärlek för alla möjliga röror som man kan använda i stället för sås som tillbehör till rent ut sagt allt. Här kommer receptet på en jättegod proteinstinn hummusliknande kräm. Kom ihåg att blötlägga cashewnötterna föregående dag!

170 g cashewnötter (blötlagda i kallt vatten i kylskåpet över natten)
4 vitlöksklyftor
280 g ( burk/kokta) kikärter
1/2 citron, saften
1 dl osmaksatt yoghurt
1 tsk salt (kanske mer)
1/2 dl vatten vid behov
(färska örter)

Rosta vitlökarna med skal 20 minuter i ugnen. Häll av vattnet från cashewnötterna och placera dem i blendern. Skölj kikärterna och låt dem göra nötterna sällskap. Sätt till citronsaften, yoghurten, vitlöksklyftorna utan skal och saltet. Mixa till en jämn kräm och sätt till vatten vid behov. Dekorera med färska örter. Du kan också sätta till lite färska örter innan du mixar blandningen om du vill ha en starkare örtsmak.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar