Aubergine - fylld med Muru, mozzarella & oliver

torsdag 4 april 2019


En helt vegetarisk rätt blev det när jag använde Muru i stället för köttfärs. Med lämplig kryddning smakade det fantastiskt gott. Elovena Muru består av fullkornshavre, havrekli, vatten, salt och potatis- och ärtprotein. Produkten är en aning mjölig till konsistensen så det gäller att använda en hel del kryddor eller örter för att piffa upp den. Muru är färdig för användning, vilket innebär att du bara behöver snabbsteka den i olja.

Till en ugnsplåt behöver du:
6 auberginer
örtkrydda
salt
olja

1 påse Elovena Muru
1 rödlök
1 gul lök
2-3 stora vitlöksklyftor
sardellkräm på tub/mosade sardeller/anjovis
tomatpuré
1 tsk socker
(färsk) timjan, rosmarin och oregano
svarta oliver
vatten
soja
svartpeppar
salt
1 boll buffelmozzarella
olivolja

1. Klyv auberginerna på längden. Salta dem och låt stå ca 15 minuter. Torka av dem och skär rutmönster i ytan. Pensla lätt med olja. Salta och krydda med någon torkad örtkrydda.
2. Ställ in dem i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter. De ska vara ordentligt mjuka, så kolla med en knivspets.


Under tiden auberginerna är i ugnen förbereder du fyllningen.

3. Hacka lökarna och stek dem i olja på svag värme. Sätt till sardellkräm, tomatpuré och socker och låt puttra en stund.
4. Stek snabbt upp Muru i olja så det blir lite knaprigt. Blanda ner det och örterna i lökblandningen. Sätt till vatten om det behövs. Sätt till halverade svarta oliver. Avsmaka med soja, peppar och eventuellt salt.
5. Ta ut auberginerna och fördela fyllningen på halvorna. Sätt på lite färska örter om du vill.


6. Riv mozzarellabollen i bitar och fördela dem utanpå. Avsluta med lite svartpeppar och olivolja och ställ in de fyllda auberginerna i ugnen tills osten smält ner.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar