Behändigt allt-i-ett fiskpaket i ugn

tisdag 23 februari 2021

 

En verklig toppenrätt i sportlovstider. Paketen kan förberedas på morgonen och sedan snabbt skyfflas in i ugnen när det är lunchdags. Efter 20 minuter kan du öppna ett ångande och doftande paket och hugga in. Jag använde abborre från frysen men det går lika bra med vilken vit fisk som helst. Lämna inte bort dillen!


ca 200 g vit fiskfilé per person (strömming/abborre/torsk/gös/sik/gädda)

 tunt skivad morot

 kokt potatis

färsk spenat/mangold

röd lök/purjolök 

dill

salt

svartpeppar

Hyvla moroten tunt. Skär den kokta potatisen i skivor. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Finhacka helst löken. Jag skar rödlöken i lite för tjocka strimlor och de skulle ha behövt lite mer tid i ugnen. Godast blir det med purjolök.

Ta lämplig mängd dubbelvikt folie och lägg potatis, morot, spenat, fisk, lök och dill på folien. Krydda ordentligt och vik ihop till ett paket. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. 





2 kommentarer:

  1. Älskar fiskpaket men fått veta att aluminiumfolie är giftigt, kan det stämma?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tydligen avger aluminiumfolien giftiga ämnen om den kommer i kontakt med sura ämnen (typ citron, vinäger) under upphettning i hög värme. Så det gäller att pressa citron över först när paketet kommer ut ur ugnen...om man vill ha lite syra. En annan möjlighet är ju att skippa folien och använda smörpapper/bakplåtspapper i stället. Fungerar lika bra. Finns mycket intressant att läsa om aluminiumfolie på nätet!

      Radera